Gedeeltelijk pensioen opgebouwd

Gedeeltelijk pensioen opgebouwd bij je werkgever(s)

Je hebt gedeeltelijk pensioen opgebouwd bij een pensioenfonds en daarnaast is één of meer van de volgende situaties op jou van toepassing:

  • je hebt verder geen pensioen opgebouwd
  • je bouwt kapitaal op in een lijfrenteverzekering of bankspaarproduct
  • je bouwt op een andere manier vermogen op (bijvoorbeeld in je eigen bedrijf, in je huis of door verkrijgen van een erfenis)

Dan kan het lastig zijn om goed inzicht te krijgen in je maandelijkse netto inkomen vanaf je pensioendatum. En wanneer kun je eigenlijk met pensioen? En hoeveel heb je maandelijks nodig om van rond te komen? Hoe hoog moet het pensioeninkomen dan bruto zijn? Is de hypotheekrente dan nog aftrekbaar? En wat kun je doen om op je pensioendatum extra geld te hebben om van te leven?

Kijk allereerst eens op mijnpensioenoverzicht.nl om te zien hoeveel pensioen je hebt opgebouwd en hoeveel je nabestaanden ontvangen mocht je overlijden. Kun je een inschatting maken van het pensioeninkomen uit andere bronnen, zoals een lijfrenteverzekering , bankspaarproduct of eigen vermogen? Dan kun je al een inschatting maken van je totale pensioeninkomen.

Kom je daar niet uit of is het te complex? Ik help je graag om je dat inzicht te geven en jouw vragen te beantwoorden. Samen met jou kijk ik hoeveel jij vanaf je pensioendatum nodig hebt en leg ik je uit welke mogelijkheden er zijn om je pensioen straks aan te vullen. Samen met jou bepaal ik welke oplossing het beste bij jou past. Neem gerust contact met mij op voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek over jouw pensioensituatie.

Tarief

Het tarief voor mijn werkzaamheden is erg afhankelijk van jouw situatie. Heb je naast het pensioen opgebouwd bij één of meerdere werkgevers geen andere pensioenvoorziening, dan is de richtprijs voor mijn werkzaamheden 275 euro. Heb je wel zelf andere pensioenvoorzieningen geregeld, dan is het tarief hoger. Na inventarisatie van jouw huidige pensioensituatie maak ik een voorstel voor mijn werkzaamheden en het bijbehorende tarief.

Contact

Wil je dat ik contact met je opneem, vul dan in onderstaand formulier je naam, e-mailadres en eventueel je telefoonnummer in. Als je wilt kun je onderaan nog een vraag of toelichting toevoegen. Druk daarna op de verzendknop. Of bel me op het nummer dat onderaan de webpagina staat.