Zelf pensioen opbouwen: hoe doe je dat?

ZZP-er of in een maatschap en zelf pensioen opbouwen

Ben jij ZZP-er of heb je een eigen zaak en moet je zelf je pensioen opbouwen? Wellicht heb je al iets geregeld voor je pensioen. Of bouw je vermogen op in je eigen zaak dat je later kunt gebruiken als pensioenvoorziening. Maar wat levert dat op jouw pensioendatum op aan maandelijks inkomen? En wanneer kun je eigenlijk met pensioen? Hoeveel heb je maandelijks nodig om van rond te komen? En wat kun je doen om op je pensioendatum extra geld te hebben om van te leven?

Het kan lastig zijn om die vragen te beantwoorden en goed inzicht te krijgen in je toekomstige pensioensituatie. Ik help je graag om je dat inzicht te geven en jouw vragen te beantwoorden. Samen met jou kijk ik hoeveel jij vanaf je pensioendatum nodig hebt en leg ik je uit welke mogelijkheden er zijn om je pensioen straks aan te vullen. En welke voor- en nadelen daar aan zitten. Neem gerust contact met mij op voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek over jouw pensioensituatie.

Tarief

Het tarief voor mijn werkzaamheden is erg afhankelijk van jouw situatie. Heb je nog geen pensioenvoorziening of alleen een reservering voor pensioen op de balans van je zaak, dan is de richtprijs voor mijn werkzaamheden 275 euro. Heb je wel pensioenvoorzieningen geregeld, dan is het tarief hoger. Na inventarisatie van jouw huidige pensioensituatie maak ik een voorstel voor mijn werkzaamheden en het bijbehorende tarief.

Contact

Wil je dat ik contact met je opneem, vul dan in onderstaand formulier je naam, e-mailadres en eventueel je telefoonnummer in. Als je wilt kun je onderaan nog een vraag of toelichting toevoegen. Druk daarna op de verzendknop. Of bel me op het nummer dat onderaan de webpagina staat.